måndag 1 oktober 2012

Hallonmoussekaka

För ett par veckor sedan lade jag upp ett kort på en hallonmoussekaka som jag hade bakat. Det är flera personer som har frågat efter receptet därför lägger jag nu upp det så ni kan ta del av den fantastiskt goda kakan!

Hallonmoussetårta med chokladbotten

Chokladbotten:
3 dl Socker

1½ dl Vetemjöl

2 tsk Vaniljsocker

½ tsk Salt

4 msk Kakao

150g Smält smör

2 ägg
Blanda de torra ingredienserna.
Smält smöret och blanda med de torra varorna.
Tillsätt äggen.
Ställ in botten i ugnen på 200 grader under ca 20 min.
Låt svalna!

Hallonmousse:
200g Hallon

0.75 dl Socker

1 tsk Vaniljsocker

4 Gelatinblad

100g Philadelphiaost

2 dl Vispgrädde
Mixa hallonen

Lägg gelatinbladen i blöt

Smält gelatinbladen tillsammans med lite av hallonmixen

Av hallonen som är kvar, tillsätt socker, vaniljsocker, philadelphiaost – Rör runt smeten.

Vispa grädden

Tillsätt den smälta gelatinblandningen och rör runt.

Rör försiktigt ner den vispade grädden
Bred på moussen på den svala chokladbotten.

Låt stå i kylen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar