Zucchini Brownies med Tahini
Ingredienser:
2 1/4 dl Tahini (gärna från Kung Markatta då innehållet endast består av sesamfrö samt havssalt)
3 dl hackad Zucchini
1/2 dl Kakao
1/2 dl Rissirap (eller valfri sötning)
1 tsk Stevia
1 Ägg
1 tsk Vaniljpulver
1 tsk Bikarbonat
1 tsk Kanel
1/2 tsk Malen nejlika
2 1/4 Hackad mörk choklad
Instruktioner:
Värm ugnen till 175 grader
Blanda alla ingredienser utom den hackade chokladen i en matberedare.
Rör i den hackade chokladen
Häll i smeten i en smord form (ca 20x30cm) och baka kakan i ugnen under 35-45 min.
Servera med kokosgrädde och ev bär
Fri från:
Gluten, komjölksprotein, socker, nötter
Den icke nötfria varianten (orginalreceptet från Delighted Momma)
Ingredienser:
2 1/4 dl Mandelsmör
3 dl Hackad zucchini
1/2 dl Kakao
1/2 dl Rissirap (eller valfri sötning)
1 tsk Stevia
1 Ägg
1 tsk Vaniljpulver
1 tsk Bikarbonat
1 tsk Kanel
1/2 tsk Muskotnöt
2 1/4 Hackad mörk choklad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar